Όλα τα καλά πράγματα τελικά τελειώνουν, αλλά στο χώρο των σχέσεων, πολλά καλά πράγματα φαίνεται να τελειώνουν πριν από την εποχή τους.

Οι συγκρουόμενες προσωπικότητες, το οικονομικό άγχος, οι ψυχικές ασθένειες, οι εθισμοί και οι υποθέσεις είναι όλα υπεύθυνα για τη δημιουργία μιας αρμονικής σχέσης στους βράχους. Άλλα πιο ήσυχα προβλήματα όπως οι ασυμβίβαστες πεποιθήσεις, οι στόχοι και τα όνειρα μπορούν όλα να υπονομεύσουν αργά τα ίδια τα θεμέλια του γάμου ή της συνεργασίας μας – συχνά χωρίς να γνωρίζουμε.

Η Ελένη από την Λάρισα μου έστειλε μια ερώτηση σχετικά με τον σύζυγό της και το πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

” Ο σύζυγός μου και εγώ είμαστε παντρεμένοι για 16 χρόνια. Δεν ξέρω τι συνέβη, αλλά απλά δεν αισθάνομαι πια σπίθα μαζί του όπως στην αρχή. Και προσπαθώ να καταλάβω ποιο είναι το πρόβλημα, αλλά το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι δεν είμαστε πια στην ίδια σελίδα. Απλώς αισθάνομαι βαριά και κουρασμένη από αυτό το γάμο, αλλά ο μόνος λόγος που μένω είναι για τα παιδιά … Έχουμε μόλις λίγα πράγματα να μιλάμε και είναι πολύ απασχολημένος για να μου αφιερώσει έστω 5 λεπτά . Σκέφτομαι πολλές φορές να παραλείψω αυτό το γεγονος αλλά αρωσταίνω , αισθάνομαι ντροπή για τον εαυτό μου και σιχαίνομαι αυτή την κατάσταση. Τι μπορώ να κάνω ; Πως να σώσω έναν γάμο όπου αισθάνομαι να είμαι καταδικασμένη να πονάω και να νιώθω κενή ; ”

 

ΕΙΝΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ;

Ο φόβος της σχέσης σκοντάφτει σε όλους αργά ή γρήγορα. Για μερικούς είναι στιγμιαία, και για άλλους φαίνεται ατελείωτο.

Πριν διαβάσετε, θέλω να ξέρετε ότι η εκμάθηση πώς να σώσετε μια σχέση μπορεί να είναι πραγματικά επιζήμια για την ευημερία σας. Όσο σκληρό και αν είναι να το αντιμετωπίσετε, δεν κρατούνται  όλες οι σχέσεις. Στην πραγματικότητα, ορισμένες σχέσεις έχουν σχεδιαστεί για να έχουν ημερομηνίες λήξης. Ορισμένες φορές είναι καλύτερο να λέμε “καλή τύχη” από το να λέμε “μείνε”,  επειδή πρέπει να μεγαλώσουμε τις ρίζες μας σε χιλιάδες άλλους τρόπους. Μερικές φορές η ζωή, ο Θεός/Θεά ή το πεπρωμένο έχουν άλλα σχέδια για μας. Και μερικές φορές, το άτομο με το οποίο είμαστε είναι απλά περιοριστικό στην εσωτερική μας ανάπτυξη και ευημερία. Δεν ποτίζουμε λουλούδια που έχουν ήδη πεθάνει!

Αλλά από την άλλη πλευρά, μερικές σπάνιες σχέσεις γίνονται για πάντα. Αυτές οι σχέσεις είναι χτισμένες για να διαρκέσουν για μια ζωή, ή και περισσότερο. Αυτές οι σχέσεις αξίζουν να περάσουν το επιπλέον μίλι, και όλο το αίμα, τον ιδρώτα και τα δάκρυα που υποφέρουν κατά μήκος της διαδρομής.

Αλλά πώς μπορείτε να πείτε εάν έχετε μια σχέση που αξίζει να διατηρήσετε ή να αφήσετε ; Λοιπόν, μόνο εσείς μπορείτε να απαντήσετε σε αυτό το ερώτημα στα βάθη της καρδιάς σας. Παρ ‘όλα αυτά, εδώ είναι μερικές χρήσιμες ερωτήσεις για να σας βοηθήσουν:

Αγαπώ ακόμα τον σύντροφό μου;
Μοιραζόμαστε και οι δύο τα ίδια πράγματα; (Δηλαδή τις ίδιες αξίες, πεποιθήσεις και πνευματικά πιστεύω / ή όνειρα)
Είναι το πρόβλημα στους εαυτούς μας ως άνθρωποι ή στο στυλ επικοινωνίας μας;
Νιώθω ασφαλής γύρω από τον σύντροφό μου;
Μπορώ να μοιραστώ τα πάντα με τον σύντροφό μου; (Δηλαδή εμπιστεύεστε τον σύντροφό σας)
Βλέπω ένα ευτυχισμένο μέλλον με τον σύντροφό μου;

Ξεκίνα με αυτές τις ερωτήσεις και δες τι απαντήσεις θα πάρεις από την καρδιά σου και την αληθινή φωνή σου

 

Αποτέλεσμα εικόνας για relationships

ΠΩΣ ΝΑ ΣΩΣΕΤΕ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ Ή ΓΑΜΟ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ;

Εάν αισθάνεστε την σχέση σας καταδικασμένη ή προορισμένη για ”θάνατο”, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε. Δεν εγγυώμαι ότι αυτές οι συμβουλές θα βοηθήσουν στη διάσωση της σχέσης σας, αλλά θα βοηθήσουν εσάς και τον/την σύντροφό σας να βρείτε περισσότερη σαφήνεια:

 

 1. ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ Ή ΓΑΜΟ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ
  Είναι πολλοί εκείνοι και εκείνες που βρίσκονται σε μία σχέση κακοποίησης. οι τρεις μορφές κακοποίησης είναι η συναισθηματική / ψυχολογική , φυσική , χειραγώγηση μέσω απειλών. Παρακαλώ μην θεωρείτε άσχημα λόγια και συμπεριφορές δικαιολογημένα γεγονότα ακόμα και αν έχουν να κάνουν με διαφορετικά πνευματικά πιστεύω, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να σας φέρετε άσχημα ή υποτιμητικά , ειδικά οι άνθρωποι που υποτίθεται σας αγαπάνε.
 2. ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΣΑΣ
  Η ανοικτή επικοινωνία σπάνια έρχεται φυσικά. Αντ ‘αυτού, είναι κάτι που οι περισσότεροι από εμάς πρέπει να μάθουν και να κυριαρχήσουν καθ’ όλη τη ζωή μας. Όταν αδυνατούμε να επικοινωνούμε ανοιχτά, κρύβουμε τα συναισθήματά μας, κρατάμε τις σκέψεις και τις προοπτικές μας στους εαυτούς μας και δεν μιλάμε όταν κάτι μας ενοχλεί. Αν κάτι σας ενοχλεί για τη συμπεριφορά του συντρόφου σας – ή για τη σχέση γενικότερα – είναι πολύ καλύτερο να μιλάτε ανοιχτά και απαλά μαζί τους για αυτό αντί να το κρύβετε μακριά και να το αφήνετε να φθαρεί. Ανοικτή επικοινωνία είναι κάτι που πρέπει να συζητήσετε ανοιχτά και να συμφωνήσετε να εργαστείτε μαζί.
 3. ΠΕΡΑΣΤΕ ΧΡΟΝΟ ΜΑΖΙ 
  Δεν με νοιάζει πόσο απασχολημένοι είστε και οι δύο. Όταν υπάρχει θέμα, υπάρχει ένας τρόπος. Η αφιέρωση χρόνου αποκλειστικά μεταξύ σας μπορεί να είναι το μόνο που χρειάζεστε για να αναζωπυρώσετε τη φωτιά σας. Οι ενέργειες μιλούν πραγματικά πιο δυνατά από τα λόγια. Λέγοντας “Σ ‘αγαπώ” δεν σημαίνει τίποτα, αν δεν το καταστήσετε προτεραιότητά σας να ξοδέψετε χρόνο μεταξύ σας. Θα μπορούσατε να το κάνετε αυτό με βόλτες μαζί το βράδυ, μαγείρεμα μαζί ή απλά παρακολουθώντας μια τηλεοπτική εκπομπή που σας αρέσει και να είστε αγκαλιά.
 4. ΕΚΦΡΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΣΑΣ
  Ένας από τους μεγαλύτερους λόγους που η σχέση ενός ζευγαριού χαλάει είναι επειδή την θεωρούν δεδομένη, θεωρεί ο ένας τον άλλον δεδομένο. Μην παίρνετε την παρουσία και την αγάπη του συντρόφου σας ως δεδομένη. Ζήστε την κάθε μέρα σαν να ήταν η τελευταία σας μέρα . Πείτε ευχαριστώ κάθε φορά που σας δίνει κάτι ή κάνει / λέει κάτι για εσάς όμορφο ή που κάνετε κάτι μαζί και φυσικά βεβαιωθείτε πως εκφράζεται την ευγνωμοσύνη σας μέσω της σωματικής πράξης και όχι απλώς του λόγου , δηλαδή με ένα φιλί , μια αγκαλιά κ.λ.π.
 5. ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΟΠΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ
  Κάτι τραγικό παρατηρώ στα μίζερα ζευγάρια (ειδικά τα παλιά) είναι ότι σπάνια κάνουν επαφή με τα μάτια πια. Η ζωή ανάμεσα σε αυτά τα ζευγάρια παίρνει έναν ρομποτικό, χωρίς νόημα, συνηθισμένο τόνο. Ποιο είναι το νόημα να είστε μαζί αν δεν αφιερώσετε χρόνο να κοιτάξετε, ή ακόμα και να αγγίξετε ο ένας τον άλλον (εκτός από το σεξ);
  Για πολλά ζευγάρια είναι δύσκολο να κοιτάξουν τον σύντροφό τους στα μάτια , ειδικά για εκείνα που έχουν ξεχάσει τι σημαίνει αληθινή επαφή ή που δεν αισθάνονται πλέον κάτι. Ξέρω είναι δύσκολο στην αρχή όμως κάντε το , Θα δείτε πόσο θρεπτικό είναι στην καρδιά και την ψυχή της σχέσης σας.
 6. ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΤΡΕΛΟ ΜΑΖΙ 
  Θυμάστε όλες εκείνες τις τρέλες που κάνατε μαζί ; Τις απλές ή τις πιο τραβηγμένες που σας δίνανε πάθος και ζωή που συντηρούσαν την σχέση σας σε ένα επίπεδο ελευθερίας και χαράς ; Κάντε το πάλι λοιπόν, κάντε κάτι τρελό , κάτι αναπάντεχο , κάτι που θα σας βγάλει από την άβολη σχέση που βρίσκεστε . Αν πάλι δεν είχατε κάνει ποτέ κάτι τρελό, τώρα είναι η ευκαιρία σας . Κάνοντας κάτι τρελό θα φέρετε την χαρά και το γέλιο στην σχέση σας, θα νιώσετε να θέλετε να κάνετε κάτι μαζί κάθε μέρα , θα νιώσετε πως θέλετε να βλέπετε ο ένας τον άλλον συχνότερα , να ανυπομονείτε να βρεθείτε μετά την δουλειά ή τις υποχρεώσεις.
 7. ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΙ ΣΑΣ ΕΚΝΕΥΡΙΖΕΙ ( την σκανδάλη) ΣΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΣΑΣ
  Μια σκανδάλη μπορεί να είναι οτιδήποτε, από μια συγκεκριμένη εμφάνιση, έναν τόνο φωνής, μια φράση, μια ενέργεια ή οτιδήποτε «προκαλεί» μια συναισθηματική απόκριση μέσα σου. Μόλις ανακαλύψετε τις σας εκνευρίζει, παραδείγματος χάρη , όταν ο σύντροφό σας αρχίζει να μιλάει πολύ , μπορείτε να ρωτήσετε τον εαυτό σας ”Γιατί με ενοχλεί αυτό τόσο πολύ;” Προσπαθήστε να πάτε βαθύτερα από τις απαντήσεις που δίνετε, π.χ. από το να μείνετε σε μία απάντηση όπως ”Κάνει πως τα ξέρει όλα” ή ”Δεν ακούει αυτό που λέω”, προσπαθείτε να συνδεθείτε και να βρείτε το συναίσθημα ή την αίσθηση όπως πικρία, θυμό, θλίψη και συνεχίστε να σκάβετε βαθύτερα. Είναι πιθανό να βρείτε επιβλαβή ιδανικά, πεποιθήσεις και προσωπικά θέματα κάτω από τα στρώματα συναισθημάτων σας.
 8. ΜΑΘΕΤΕ ΠΩΣ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΣΑΣ
  Αυτό μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολο, ειδικά όταν είστε παγιδευμένοι στις δικές σας αντιλήψεις και συναισθήματα, αλλά αξίζει να μάθετε. Γιατί? Η ανάπτυξη αυτής της ικανότητας θα σας βοηθήσει να αναπτύξετε την ενσυναίσθηση και αυτό θα βοηθήσει τη σχέση σας να ωριμάσει πάρα πολύ. Σας προτείνω να ξεκινήσετε με την πρακτική της προσεκτικότητας. Η προσοχή μπορεί να ασκηθεί μέσα από μια παραδοσιακή πρακτική διαλογισμού, μαθαίνοντας να ζούμε αυτή τη στιγμή, με το να περνάμε μόνο τον χρόνο σε ηρεμία, με αναπνοή και πολλές άλλες μεθόδους. Όσο πιο ικανοί γίνεται να μάθετε πώς να παρατηρείτε αντί να αντιδράτε στα συναισθήματά σας, τόσο πιο εύκολο θα είναι να συναισθάνεστε  τον σύντροφό σας. Θυμηθείτε ότι ο συντροφό σας μεγάλωσε σε διαφορετικό πλαίσιο και συνεπώς διαθέτει διαφορετικές εμπειρίες ζωής, διαφορετική γενετική και διαφορετική προσωπικότητα. Θυμηθείτε ότι αυτά που σκέφτονται, αισθάνονται και πιστεύουν ότι είναι αληθινά γι ‘αυτούς, αλλά όχι απαραίτητα αληθινά για εσάς.
 9. ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΚΡΥΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ
  Κάθε φορά που έρχεστε σε μία έντονη συζήτηση ή άσχημη κατάσταση κ.λ.π. ρωτήστε τον εαυτό σας ” Τι είναι αυτό που θέλει να μου διδάξει τώρα  ο σύντροφός μου με τα λόγια ή τις ενέργειές του ; ” Ίσως πρέπει να αναπτύξετε περισσότερη υπομονή, κατανόηση ή συγχώρεση. Στο τέλος, οι σύντροφοί μας είναι σαν σκάφη μέσω των οποίων μεταδίδονται τα σκληρότερα, αλλά πολύτιμα μαθήματα της ζωής. Μόνο όταν ανοίγετε τον εαυτό σας για να μάθετε αυτά τα μαθήματα, μπορείτε να μεγαλώσετε ως άτομο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μένουμε σε κακοποιητικές σχέσεις. Αν βλέπουμε πως εμείς ειμαστε πρόθυμοι να λάβουμε κάποιο μάθημα και κατανοούμε αλλά ο σύντροφός μας συνεχίζει για πολύ καιρό να μένει στον εγωισμό του και στην άσχημη συμπεριφορά του , τότε πολύ απλά αποχωρούμε ή χρειάζεται να δώσουμε εμείς ένα μάθημα.
 10. ΣΥΓΧΩΡΕΣΤΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ
  Συνειδητοποιήστε ότι καθένας από εσάς φέρνει τους δικούς στου διαφορετικούς τύπου πόνου. Κάθε επιχείρημα και κάθε εξάνθημα ή βλαπτική απόφαση είναι προϊόν άλυτου πόνου. Μόλις το καταλάβετε και το κατανοήσετε αυτό , τότε θα μπορείτε να συγχωρέσετε ο ένας τον άλλον και τότε αφήστε την αγάπη να κλείσει όλες τις πληγές.

Σχετική εικόνα

 

Οι σχέσεις είναι ζωντανές. Απαιτούν φροντίδα, προσοχή και διαρκή συντήρηση. Είναι ακριβώς όπως τα ευαίσθητα φυτά. Αντιμετωπίστε τα ως τέτοια και η σχέση σας θα ευδοκιμήσει.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για relationship Healing

Συνεδρία για την θεραπεία σχέσεων.
Επικοινώνησε μέσα από την ενότητα contact

Μπορείς να θεραπεύσεις την σχέση ή τον γάμο σου μέσα από την Οδό της Αγάπης και της Κατανόησης.

Κοινοποίηση: