Τελετουργικά Περάσματος

Τελετουργικά Περάσματος

Τα τελετουργικά περάσματος  είναι τελετές που αναγνωρίζουν μεγάλες μυήσεις (μεταβάσεις) στη ζωή ενός ατόμου. Παρατηρούνται με διάφορους τρόπους σε όλο τον κόσμο, αν και οι σύγχρονες κοινωνίες τείνουν να επικεντρώνονται σε γενέθλια, ηλικίες, γάμος και θάνατος – παρακάμπτοντας πολλές σημαντικές μεταβάσεις στο κύκλο ζωής ενός ατόμου.

Οι αρχαίες κοινωνίες, οι γηγενείς κοινότητες, ιέρειες – ιερείς και οι σαμάνοι κατανοούν τη σημασία του συνειδητού κλεισίματος κάθε σταδίου της ζωής, προκειμένου να εισέλθει, να παρουσιαστεί πλήρως, σε ένα νέο κύκλο. Ο χάρτης ενός ανθρώπου για το μεγάλο ταξίδι της ζωής περιλαμβάνει τις μεγάλες μυήσεις της γέννησης, της ανδρικής ηλικίας ή της γυναικείας ζωής, της πρώτης αγάπης, του γάμου (και μερικές φορές του διαζυγίου), της γονικής μέριμνας, της φρεγάδας και του θανάτου.

Είναι πιθανό ότι δεν θα περάσετε από όλα αυτά τα περάσματα με βιολογική έννοια ή στη συνήθη περίοδο της ζωής. Για παράδειγμα, μερικοί άνθρωποι δεν παντρεύονται ποτέ ούτε έχουν παιδιά. Ωστόσο, καθένας από εμάς, ανεξάρτητα από το φύλο ή τον πολιτισμό, πρέπει να περάσει από αυτά τα μυθικά περάσματα τουλάχιστον μία φορά. Εάν δεν έχετε κανένα γιο ή κόρη, μπορείτε να γράψετε ένα βιβλίο ή να δημιουργήσετε κάποιο άλλο δημιουργικό έργο που θα είναι το “μωρό σας”. Θα “γεννηθείτε” ξανά καθώς αρχίζετε μια νέα ζωή σε άλλη πόλη ή αλλάζετε σταδιοδρομία και τμήματα. Θα “πεθάνετε” μεταφορικά με τις απώλειες και τις αλλαγές που φέρνει η ζωή. Οι εκκινήσεις είναι αναπόφευκτες.

Κάθε εκδήλωση παρουσιάζει την ευκαιρία για φωτισμό – για να ξυπνήσετε τη θεϊκή σας φύση, να ταυτιστείτε με τη σφαίρα των δημιουργών, να ζήσετε με  χάρη και να ξεφύγετε από τη σφαίρα της σπανιότητας και την εξωφρενική, αρπακτική ύπαρξη που υποφέρει η ανθρωπότητα. Τα τελετουργικά περάσματος  μας επιτρέπουν να κερδίσουμε την ωριμότητα, τη σοφία και την εσωτερική ειρήνη. Να εξετάσεις και να τιμήσεις όσα μπορεί να μην έχουν πλήρως αναγνωριστεί στη διαδικασία της καθημερινής ζωής και να αναγνωρίσεις με ευγνωμοσύνη τι μπορεί να είχε ξεχαστεί.

Με κάθε τελετουργικό περάσματος αφήνουμε το παρελθόν για να κερδίσουμε την εσωτερική ειρήνη, σοφία, σταθερότητα, γενναιοδωρία, καθαρότητα προθέσεων, θάρρος, συμπόνια, ανοχή, όραμα, δύναμη και ταπεινότητα. Όταν δεν γιορτάζουμε τα τελετουργικά περάσματος, έχουμε ατελείωτες υποχρεώσεις  και μπορεί να ασκείται ασυνείδητα οργή, απληστία, σφοδρή επιθυμία, λιποθυμία, φθόνο, θλίψη ή υπερηφάνεια – εγωισμό.

Με το να γιορτάζουμε έναν πλούτο της μετάβασης σε έναν νέο κύκλο ζωής, βιώνουμε γνήσια αναγέννηση:

 

-Αντί να αγωνιζόμαστε με την ανύψωση, την αυτοεκτίμηση και τον θυμό, κερδίζουμε την εσωτερική ειρήνη και τη βεβαιότητα σύνδεσης με όλες τις σχέσεις μας.

– Αντί να αισθανθούμε ανυπότακτοι ή να έχουμε εμμονή με τον υλισμό και τη δύναμη, βρίσκουμε θεραπεία με τη δύναμη της γενναιοδωρίας.

-Αντί να είναι το αιώνιο ενιαίο, αμφίθυμο για τις σχέσεις, περιμένοντας τον/την εταίρο μας να καλύψει όλες τις ανάγκες μας και να μην θέλουμε να εργαστούμε  για τη δημιουργία μιας γνήσιας  σχέσης, βρίσκουμε θεραπεία με την αυθεντικότητα και το  θάρρος.

– Αντί να ζούμε τη ζωή μας μέσω των παιδιών μας, των έργων μας ή να ζηλεύουμε εκείνους που φαίνεται να έχουν περισσότερες επιλογές, βρίσκουμε θεραπεία με συμπόνια.

-Αντί να παρασυρθούμε από την αίσθηση της έλλειψης και της απώλειας και την επιθυμία να ξανακερδίσουμε ό, τι στην πραγματικότητα δεν χρειαζόμαστε , η θεραπεία επιτυγχάνεται με την ηρεμία.

-Αντί να γίνουμε αλαζόνες και εγωιστές , βρίσκουμε θεραπεία με ταπεινοφροσύνη.

Τελετουργικά Περάσματος

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε συγκεκριμένα τελετουργικά περάσματος , μέσα από την οποία παελευθέρώνουμε ολοκληρωτικά όλο το βάτος και το παλιό και επιτρέπουμε το σώμα και το πνεύμα μας να μεταβούν στο νέο πεδίο χωρίς δυσκολίες πλέον και χωρίς το βάρος , το κάρμα και τις ενέργειες του παρελθόντος.

 

~ Γενέθλια

~ Εφηβεία

~ Ενηλικίωσης

~ Ερχομός ενός παιδιού στη ζωή μου – Γίνομαι μητέρα ή πατέρας  ( πολλοί άνθρωποι φοβούνται αυτούς τους ρόλους ή αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Οι γυναίκες φοβούνται την εγκυμοσύνη και οι άντρες την ευθύνη )

~Χωρισμός  ( είτε από ερωτικό σύντροφο ή από καλούς φίλους )

~ Μία νέα εργασία

~ Θανάτου ( όταν χάνουμε αγαπημένα μας πρόσωπα ). Επίσης πολλές φορές άνθρωποι που γνωρίζουν ότι θα πεθάνουν θέλουν να προετοιμαστούν για αυτό το γεγονός χωρίς φόβο. Όταν ένας άνθρωπος έχει πεθάνει , πριν την ταφή καλούμαστε να απελευθερώσουμε όλο το πνεύμα από το σώμα μέσα από το τελετουργικό θανάτου, όπου συμμετέχει η οικογένεια και τα αγαπημένα πρόσωπα.

~ Έμμηνος ρήση ( για τις κοπέλες που μπαίνουν σε έναν νέο κύκλο ή τις κοπέλες που ο κύκλος τους δεν είναι σταθερός )

~ Για μία νέα αρχή ή ένα καινούριο project .

~ Για απεξάρτηση ( όταν προσπαθούμε να απεξαρτηθούμε από το τσιγάρο , το αλκοόλ ή τα ναρκωτικά

~ Ασθένειας. Άνθρωποι που βιώνουν ασθένειες ή που ξεπερνούν μία ασθένεια. Τους βοηθάμε να φύγουν από αυτή την ενέργεια – κατάσταση , με σκοπό την ενδυνάμωση και την πίστη στον εαυτό μας.

 

Επικοινωνήστε μέσα από την ενότητα contact ή το e-mail: arcanatherapy@gmail.com  και κλείστε το ραντεβού σας. 

,

,

,

,