at Μυθική Χαρτογράφηση

Μυθική Χαρτογράφηση

images (1)

Μυθική Χαρτογράφηση

«Η ιστορία είναι η δομή της ζωής μας. Κάθε ζωή αρχίζει και τελειώνει με μια ιστορία, στο σύνολό της η Ζωή είναι μια ιστορία.

Κάθε σχέση είναι μια ιστορία, κάθε όνειρο, κάθε εμπειρία. … ο ίδιος ο κόσμος είναι μια ιστορία … ο κόσμος αποτελείται από ιστορίες …

Bill Plotkin στο « Δοχείο της Ψυχής »

 

Τι είναι η Μυθική χαρτογράφηση; Πώς χρησιμοποιείται; Σε τι μας βοηθάει?

Πολλές φορές στη ζωή μας, αλλά και στην εργασία μας με πελάτες ενώ πλησιάζουμε ένα σημείο καμπής και είμαστε πολύ κοντά στην διαδικασία μίας θεραπευτικής αλλαγής, αντιλαμβανόμαστε ότι ο πελάτης έχει την τάση να πισωγυρίζει στο μέρος που ήταν πριν, στην παλιά του θέση, αυτή που ξέρει και με την οποία νοιώθει οικεία.healing

Υπάρχει ένα υπέροχο απόσπασμα από τον ιερέα Fuller που είναι πολύ σχετικό, είπε: “ Ποτέ δεν αλλάζουν τα πράγματα πολεμώντας την υπάρχουσα πραγματικότητα. Για να αλλάξεις κάτι χτίσε ένα νέο μοντέλο πραγματικότητας, που θα καταστήσει το υπάρχον μοντέλο ξεπερασμένο”.

Η Μυθική Χαρτογράφηση είναι μία μέθοδος για να αλλάξει το παλιό μοντέλο. Είναι σαν μία γέφυρα ανάμεσα σε αυτό που είμαστε και σε αυτό που θέλουμε να είμαστε. Ο νέος μυθικός χάρτης ενεργοποιεί νέα νευρικά μονοπάτια, αφήνοντας τα παλιά να μαραθούν.

healingΑν κάνουμε μια θεραπευτική στροφή, αλλά δεν αλλάξουν οι αντιλήψεις μας για τον εαυτό μας στο μέρος του μυθικού, ώστε να προχωρήσει η αλλαγή αυτή προς τα κάτω, στο συναισθηματικό και στην συνέχεια στο φυσικό πεδίο, τότε θα συνεχίσουμε να κάνουμε τις ίδιες επιλογές.

Το να δημιουργήσουμε ένα νέο (μυθικό) χάρτη, είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της ενεργειακής μας αλλαγής. Απελευθερώνοντας τους παλαιούς « μύθους», τις παλιές ιστορίες που δεν μας εξυπηρετούν επιτρέπουμε στις καινούργιες να έρθουνε.

 

 

 

Μια συνεδρία μαζί μου …healing

Μια συνεδρία Μυθικής Χαρτογράφησης θα σας βάλει στην διαδικασία να κάνετε αλχημεία σε όλα όσα δεν σας εξυπηρετούν και είναι πολύ βαριά για την ιστορία σας μέχρι τώρα αλλά και για την πορεία σας από εδώ και πέρα. Παίζει σημαντικό ρόλο που διαβάζετε αυτή την στιγμή για την Μυθική Χαρτογράφηση, καθώς αποτελεί μια ευκαιρία να δημιουργήσετε ένα καινούριο σενάριο, μια νέα ζωή η οποία δεν έχει πλέον όλα όσα σας κρατούσαν πίσω, όλα όσας δεν σας άφηναν να έχετε υγιές και γεμάτες αγάπη και έρωτα σχέσεις, μια ζωή γεμάτη αφθονία και μια ζωή χωρίς στεναχώριες. Στην πραγματικότητα κάθε φορά που νιώθεις και βιώνεις το βάρος του προσωπικού σου χάρτη , σημαίνει πως θέλει αλλαγή και αυτό είναι το καταπληκτικό, το να μπορεί σαν αλλάζεις την ιστορία σου – τον μύθο σου.

Η συνεδρία αποτελείται από τρία επίπεδα.

Στο πρώτο επίπεδο συζητάμε σχετικά με τα θέματα που θέλουμε να δουλέψουμε, τι σε έφερε σε αυτή την θεραπεία και τι είναι αυτό που θέλεις να πετάξεις. Στην συνέχεια ξεκινάμε να φτιάχνουμε τον Χάρτη σου ζωγραφίζοντας στο χώμα με την βοήθεια διάφορων υλικών από την φύση.

Στο δεύτερο επίπεδο περνάμε σε μία ενεργειακή θεραπεία, που θα δοθεί εκείνη την στιγμή ότι χρειάζεσαι.

Στο τρίτο επίπεδο μεταμορφώνουμε τον χάρτη σου, στην πραγματικότητα εσύ ζωγραφίζεις τον νέο σου χάρτη, εγώ σε υποστηρίζω από τον ιερό χώρο της wiracochas και της οικόσφαιρας και είμαι εκεί για εσένα. Ολοκληρώνουμε με την αγκυροβόληση της αλλαγής που θα φέρεις έτσι ώστε ο μυθικός σου χάρτης να είναι εκεί πάντα για εσένα, μέχρι την στιγμή, που ίσως, χρειαστεί να τον αλλάξεις και πάλι.

healing

Ο Παντελής διδάχτηκε την θεραπευτική τεχνική <<Μυθική Χαρτογράφηση>> από την Σαμάνα θεραπεύτρια και εκπαιδεύτρια Jane Rigby.

Διάρκεια συνεδρίας: 2 και ώρες

Επικοινωνήστε μαζί μου για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες.

 

healing